picioare umflate

Cauze picioare umflate și cum ajută kinetoterapia și fizioterapia

 extremităților inferioare apare ca urmare a acumulării de lichid în spațiul intercelular al picioarelor (țesuturi moi). Poate avea o intensitate diferită, însoțită de o creștere treptată a volumului gleznelor, picioarelor și extremităților inferioare. O persoană se confruntă cu disconfort atunci când se mișcă, apare o senzație de picioare „bumbac”, iar posibilitățile aparatului motor sunt semnificativ limitate. Există multe motive care pot provoca umflarea picioarelor: de la boli ale inimii și ale rinichilor, până la perioada de sarcină. Pentru a determina cu exactitate cauza edemului piciorului, este necesar să se efectueze un diagnostic cuprinzător al principalelor sisteme ale corpului. Problema poate fi tratată de specialiști de frunte, folosind cele mai moderne echipamente de diagnosticare și tratament kineto și fizioterapie.

picioare umflate

Cum poate ajuta kineto și fizioterapia în cazul picioarelor umflate?

Kinetoterapie este menită să faciliteze viața postoperatorie, să îmbunătățească sănătatea după diverse leziuni, acestea contribuind la tratarea anumitor boli. Fizioterapia ajută la reducerea activității diferitelor procese inflamatorii și stimulează capacitățile de recuperare ale organismului. Fizioterapia ameliorează sau reduce durerea, îmbunătățește funcționarea sângelui și a sistemelor limfatice. procedurile pot avea ca scop eliminarea contracturilor și restabilirea sistemului imunitar al organismului.

Kinetoterapia este strict individuală pentru fiecare pacient și este programată de către medicul curant. Medicul selectează setul necesar de proceduri în funcție de caracteristicile bolii, vârsta și starea corpului. De asemenea, se poate întâmpla ca kinetoterapia să poată depăși o boală care nu a putut fi tratată prin metode tradiționale.

Prin utilizarea fizioterapiei, poți reduce doza de medicamente utilizate în tratament în timpul recuperării după leziuni, poți îmbunătăți circulația sângelui, poți îmbunătăți tonusul muscular general, poți reduce inflamația și umflarea. Este posibil să se dezvolte un curs amplu și variat de recuperare folosind metode de fizioterapie care merită folosite atunci când te recuperezi după leziuni, și de asemenea, pentru a-ți îmbunătăți sănătatea generală.

Ce este limfedemul la picioare?

Edemul limfatic al picioarelor este rezultatul unei perturbări cronice a sistemului limfatic uman – limfedem. Patologia este însoțită de o încălcare a fluxului limfei, care se acumulează treptat în țesuturile moi, formând edem la nivelul extremităților inferioare. Boala apare adesea ca o complicație a bolilor transferate anterior, inclusiv: patologii ale pielii, probleme ginecologice și oncologie. Poate fi congenital sau dobândit, caracterizat printr-o dezvoltare lentă. Apare la oameni de diferite grupe de vârstă, inclusiv la copii și adolescenți. Edemul limfatic este predispus la dezvoltarea treptată. În locurile de edem apar tulburări trofice, care duc la formarea de dermatite, ulcere și eczeme.

Umflarea picioarelor la bărbați și femei – caracteristici și tratament

Indiferent de sexul unei persoane, umflarea picioarelor este o tulburare funcțională a corpului, care duce la acumularea de lichid în extremitățile inferioare. Dar bărbații și femeile pot avea cauze diferite pentru dezvoltarea problemei.

La bărbați, umflarea picioarelor este aproape întotdeauna asociată cu dezvoltarea anumitor patologii, în timp ce la femei poate fi asociată cu un proces fiziologic natural – sarcina. Potrivit statisticilor, femeile sunt mai preocupate de umflarea picioarelor decât bărbații, și în special această tendință se observă la grupele de vârstă mai înaintate. Tratamentul trebuie prescris numai după un diagnostic corect și poate fi tratat cu kineto și fizioterapie.

Call Now Button
12 sedinte 2000 lei