Toate serviciile
- Ecografie
- Fizio/Kinetoterapie
- Fizioterapie
- Kinetoterapie
- Neurochirurgie
- Ortopedie și traumatologie
- Osteopatie
- Reumatologie
Pentru programări
+40 730 534 191Programul clinicii
- Luni - Vineri: 09:00 - 20.00
- Sâmbătă: 09.00 - 14.00
Fizio/Kinetoterapie
Fizio/Kinetoterapia este o profesie recunoscută în domeniul sănătății. Terapeuții își folosesc cunoștințele și abilitățile pentru a îmbunătăți o serie de condiții asociate cu diferite sisteme ale aparatului locomotor și musculo-scheletal.
Când este recomandat să consulți un fizio/kineto terapeut?
1. Când ai dureri articulare și musculare
Durerile articulare și musculare îți limitează flexibilitatea și stabilitatea. Pentru a ameliora și trata aceste afecțiuni, tehnicile terapeutilor din cadrul clinicii SportCare te pot ajuta. În plus, terapeuții experimentați te pot ghida spre un stil de viață sănătos.
2. După un traumatism sau postoperator
Dacă ai trecut printr-o accidentare care a necesitat și o intervenție chirurgicală, Fizio/Kinetoterapia te pot ajuta. Tehnicile puse în practică de terapeuții SportCare îți asigură o recuperare postoperatorie eficientă și rapidă.
3. Pentru menținere
Dacă dimineața observi dureri în diferite zone ale corpului însemna că programul tău de zi cu zi începe să te epuizeze. Lucrează alături de terapeuții SportCare și rămâi activ și fără dureri zi de zi!
4. Pentru prevenirea accidentelor musculo-scheletale.
După o zi grea sau o zi în care ai fost suprasolicitat fizic poți observa cum apar durerile. Fizio/Kinetoterapia te va menține în forma fizică și vei observa cum calitatea vieții tale crește.
Ce afecțiuni se pot trata în cadrul ședințelor de Fizio/Kinetoterapie?
1. Afecțiuni ale gleznelor
Problemele comune ale gleznelor includ entorse, rupturi musculare, iritații ale tendoanelor și diverse leziuni cauzate de suprasolicitare.
– Tendinopatia Tendonului Ahilian:
O afecțiune în urma căreia tendonul care conectează mușchii (gastrocnemius și soleus) și osul (calcaneus) devine iritat, producând durere și limitări de funcționare.
2. Afecțiuni ale genunchilor
Problemele frecvente ale genunchilor includ leziuni sau rupturi de ligamente și entorse, leziuni de menisc, tulpini musculare și iritații ale tendoanelor.
– Leziune de Menisc:
Articulația genunchiului conține un menisc lateral și medial, care acționează ca amortizoare și traductoare de forță. Leziunile meniscului pot fi de natura traumatice sau degenerative și sunt mai frecvente la atleții care practică la sporturi unde are loc des răsucirea pe un picior plantat (fotbal, tennis, baschet, volei, etc.).
– Simptome:
Simptomele asociate cu o leziune de menisc sunt de obicei raportate ca dureri sau blocări de genunchi.
De asemenea, un procent mare din populația asimptomatică prezintă lacrimi de menisc vizibile în cadrul unui control RMN.
3. Dureri de spate (Hernii de Disc)
Problemele comune ale spatelui includ dureri musculare, iritații ale nervilor, hernii de disc și dureri articulare sacroiliace.
Hernia lombară (LBH) este cea mai frecventă problemă musculo-scheletică cu care se confruntă oamenii la nivel global.
Herniile de Disc sunt influențate de mai mulți factori, inclusiv stresul, gradul de sedentarism, postura biomecanică greșită pe parcursul zilei, etc.
Implementarea unui program de Fizio/Kinetoterapie poate avea un impact pozitiv major în diminuarea nivelului de durere.
4. Epicondilita laterală (cotul tenismenului)
Problemele frecvente ale cotului includ rupturi de ligamente și inflamații ale tendoanelor, inclusiv cotul jucătorului de tenis sau golf.
Cotul tenismenului (epicondilita laterală) implică de obicei durere în regiunea cotului lateral la îmbinarea dintre tendon și mușchii extensori ai încheieturii mâinii.
Simptomele asociate cu această condiție apar de obicei atunci când se desfășoară activități precul scrisul, tastarea sau sarcinile care necesită mișcări repetitive.
Ca și în alte problemele ale tendoanelor, Fizio/Kinetoterapia este tratamentul principal atât pentru reducerea durerilor, cât și pentru îmbunătățirea capacității de lucru a tendonului.
5. Tendinopatia coafei rotatorilor
Problemele comune ale umărului includ leziunii de ligamente, leziuni ale tendoanelor rotatori, luxații și subluxații, lacrimi labrale, rupturii musculare și iritații ale tendoanelor.
Cei patru muschi rotatori ai scapulei acționează pentru a stabiliza și roti articulația umărului și pot fi susceptibili la tendinopatie și leziunii. Dintre cei patru muschi, mușchiul supraspinos este cel mai frecvent rănit și produce cel mai des dureri în umărul lateral, care se pot ramifica în jos, în zona laterală a brațului.
Durerea în această regiune poartă numele de impingement subacromial și adesea implică structurile care se află în spațiul subacromial, inclusiv tendonul supraspinatus, bicepsul brahial, tendonul capului lung și bursa subacromială.
6. Hernie de disc (zona cervicală)
Problemele comune ale gâtului includ contracturii musculare, iritații ale nervilor și hernii de disc.
Hernia cervicala este o afecțiune în care o persoană suferă de durere în distribuția mușchiului trapez, sternocleidomastoidian. Durerile persistă și pot radia până la degete. De asemenea, poate prezenta amorțeală a brațului sau antebrațului, arsuri și chiar durere la înghițire.
Adăugarea unor exerciții simple de rezistență care vizează regiunile umărului și gâtului sunt eficiente în reducerea simptomelor. Iar când aceste exerciții sunt asociate cu Terapia TECAR durerea se reduce semnificativ și crește flexibilitatea gâtului.
Alege o viață fără durere! Programează-te online și te vom contacta pentru a discuta mai multe detalii.
*Te vom contacta în cel mai scurt timp
Tarife:
- Ședință individuală250 lei
- Abonament 6 ședințe1500 lei
- Abonament 12 ședințe2300 lei
- Abonamentele conțin:
- 1. Kinetoterapie: programul personalizat de exerciții pentru creșterea flexibilității și stabilității.
- 2. Fizioterapie: Terapia Tecar, Ultrasunete, Electroterapie, Masaj Terapeutic, Kinesio Tape, Ergon Technique, Cryo și TermoTerapie.
- *Obs: Abonamentele sunt valabile timp de 90 de zile de la achiziționare