patient-at-the-physiotherapy-doing-physical-exercises

Despre durerea de genunchi

Genunchiul este reprezentat de regiunea articulara situata la jonctiunea coapsei cu gamba. Articulatia genunchiului uneste femurul cu tibia si cu rotula. Adaptarea perfecta a suprafetei articulare a femurului cu cea a tibiei este asigurata prin existenta a doua formatii fibrocartilaginoase, denumite meniscuri. Ligamentele foarte puternice garanteaza o stabilitate perfecta a acestei articulatii.

Unele afectiuni ale genunchiului se dezvolta din cauza uzurii aparute la nivelul articular, cum se intampla in osteoartrita. Alte afectiuni apar din cauza unor injurii, cum ar fi o lovitura la nivelul genunchiului sau miscari bruste, care forteaza genunchiul dincolo de limita normala de miscare de la acest nivel.

Unele afectiuni ale genunchiului, cum ar fi cele aparute din cauza unui accident, nu pot fi prevazute sau prevenite. Totusi, pot fi prevenite multe probleme de la acest nivel urmand aceste sugestii:

  • – inaintea unor exercitii sau a participarii la diferite activitati sportive, se efectueaza o incalzire prin mers pe bicicleta, apoi exercitii de incalzire musculara; incalzirea musculaturii din partea anterioara a coapsei (muschiul cvadriceps) si din partea posterioara a coapsei, reduce tensiunea din tendoane si scade presiunea din genunchi din timpul activitatii
  • – fortificarea musculaturii picioarelor prin exercitii specifice (de exemplu, urcatul scarilor, mersul pe bicicleta); exercitiile supravegheate, cu greutati, sunt un alt mod de fortificare al musculaturii de care beneficiaza si genunchiul
  • – se evita schimbari bruste in intensitatea exercitiului; forta si durata exercitiilor se cresc progresiv
  • – se va purta incaltaminte lejera, care sa mentina echilibrul si aliniamentul picioarelor in timpul mersului sau alergarii.

Problemele de la genunchi pot sa apara din cauza unui picior plat sau a unui picior aflat in pronatie (rotat in interior). Aceste probleme pot fi minimalizate prin purtarea unor tipuri speciale de incaltaminte cu talonete. Se va mentine o greutate adecvata pentru a reduce stresul de la nivelul genunchiului. Obezitatea creste riscul de dezvoltare al afectiunilor degenerative cum ar fi osteoartrita.

Ai dureri de genunchi?

Noi te putem ajuta sa scapi de ele.