Toate serviciile
- Ecografie
- Fizio/Kinetoterapie
- Fizioterapie
- Kinetoterapie
- Neurochirurgie
- Ortopedie și traumatologie
- Osteopatie
- Reumatologie
Pentru programări
+40 768 189 771Programul clinicii
- Luni - Vineri: 09:00 - 20.00
- Sâmbătă: 09.00 - 14.00
Ortopedie și traumatologie
Restabilește-ți mobilitatea! Programează un consult ortopedic!
Afecțiunile musculo-scheletice și durerea afectează oamenii în orice moment al vieții și la orice vârstă, împiedicându-i să lucreze sau să se bucure de viață.
Vestea bună este că toată lumea – de la copilul cu scolioză până la adultul cu leziuni traumatice care necesită o intervenție chirurgicală de salvare a membrelor – poate beneficia de expertiza unui chirurg ortoped. Există opțiuni de tratament care ajută oamenii să ducă o viață mai fericită și mai productivă.
Când este recomandat să consulți chirurg ortoped?
Chirurgii ortopezi sunt dedicați prevenirii, diagnosticării și tratamentului tulburărilor oaselor, articulațiilor, ligamentelor, tendoanelor și mușchilor.
Unii ortopezi sunt generaliști, în timp ce alții se specializează în anumite zone ale corpului, cum ar fi: șold și genunchi, picior și gleznă, umăr și cot, mână sau coloană vertebrală.
Cine poate avea nevoie de un chirurg ortoped?
Chirurgii ortopezi tratează pacienți de toate vârstele, de la nou-născuți la vârstnici. În cadrul cilicii SportCare, tratăm afecțiuni care includ leziuni sportive, refacerea articulațiilor după fracturi și deformarea coloanei vertebrale.
Ce proceduri se pot realiza în cadrul ședințelor de ortopedie și traumatologie?
1. Infiltrații intraarticulare (Diprophos)
Infiltrațiile intraarticulare sunt proceduri prin care se introduce la nivelul articulațiilor, cu ajutorul unei seringi, o substanța ce are ca scop de ameliorarea durerilor și îmbunătățirea funcțiilor segmentului respectiv.
Toate articulațiile corpului pot beneficia în urma infiltrațiilor Diprophos.
Ce efecte se obțin în urma infiltrațiilor intraarticulare (Diprophos)?
– Ameliorarea simptomatologiei, chiar dispariția durerii articulare pentru o perioada scurtă. Continuarea programului de kinetoterapie este obligatoriu după 24 ore de la efectuarea infiltrației.
– Scăderea sau încetarea administrării de medicamente antiinflamatoare.
– Efectuarea infiltrației alături de un program de kinetoterapie corespunzător pot ajuta la evitarea unei intervenții chirurgicale (precum cea de hernie de disc, proteză de șold sau de umăr)
Ce posibile complicații pot apărea?
– Infecții
– Durere la locul infiltrației
– Creșterea nivelului glicemiei la diabetici
– Reacții alergice
Cum se realizează infiltrația intraarticulară (Diprophos)?
Infiltrația intraarticulară (Diprophos) fără ghidaj ecografic este o manevră ce se bazează exclusiv pe cunoștințele de anatomie ale medicului curant. De asemenea, este obligatoriu ca pacientul să fie cât mai confortabil poziționat astfel încât articulația să fie destinsă la maxim.
Medicul curant, respectând condiții maxime de igienă, va aspira într-o seringă soluția ce urmează să fie injectată. Se vor folosi 2 ace: unul pentru a aspira din fiolă soluția și altul pentru puncția propriu-zisă.
Se va dezinfecta zona articulară cu o soluție aseptică și medicul va introduce acul de la seringă în articulație luând ca reper formațiunile osoase
Ce nu fac infiltrațiile intraarticulare (Diprophos)?
Infiltrațiile pot ameliora, însă nu pot vindeca. Pacientul trebuie să-și mențină așteptările realiste. De asemenea, este foarte important de menținut un program de Fizio/Kinetoterapie. Iar, după 24 de ore de la intervenție este mai mult decât indicat.
Prognostic:
Dacă, după procedură, se respectă indicațiile kinetoterapeutului și recomandările medicului specialist, infiltrațiile intraarticulare (Diprophos) sunt o procedură sigură și care promit efecte clinice de cele mai multe ori spectaculoase!
2. Infiltrații intraarticulare cu soluții vâscoelastice (Acid Hialuronic)
Acidul Hialuronic este un polizaharid care are în compoziția sa 2 molecule de zahăr. Acesta este una dintre principalele componente ale matricei extracelulare, având rolul important de a menține hidratarea în țesuturi.
Este un component prezent în corpul uman în piele, în corpul vitros al ochiului, în cartilajul articular și în lichidul sinovial.
Ce efecte are Acidul Hialuronic?
El crește proprietățile reologice ale lichidului articular protejând cartilajul articular și acționând asemeni unui „unguent” pentru articulații.
– Crește vâscozitatea articulară
– Crește capacitatea de absorbție a șocurilor la nivelul articulațiilor
– Are efect antiinflamator local
Ce posibile complicații pot apărea?
– Infecții
– Durere la locul infiltrației
– Creșterea nivelului glicemiei la diabetici
– Reacții alergice
Cum se realizează infiltrația cu Acid Hialuronic?
Infiltrația cu Acid Hialuronic intraarticular, fără ghidaj ecografic este o manevră ce se bazează exclusiv pe cunoștințele de anatomie ale medicului curant. De asemenea, este obligatoriu ca pacientul să fie cât mai confortabil poziționat astfel încât articulația să fie destinsă la maxim.
Medicul curant, respectând condiții maxime de igienă, va aspira într-o seringă soluția ce urmează să fie injectată. Se vor folosi 2 ace: unul pentru a aspira din fiolă soluția de anestezic (Xilină) și altul pentru puncția propriu-zisă.
Se va dezinfecta zona articulară cu o soluție aseptică și medicul va introduce acul de la seringă cu substanța anestezică (Xilină) în articulație și imediat după, va introduce seringa cu soluția vâscoelastică. Această acțiune se va desfășura luând ca reper formațiunile osoase.
Când se administrează soluția de Acid Hialuronic intraarticular?
– În cazul artrozelor incipiente ale oricărei articulații
– După o artroscopie de umăr/ cot/ genunchi/ șold etc.
– În cazul artrozelor avansate care exercițiile de fizioterapie sau kinetoterapie nu oferă un răspuns favorabil
Reluarea unui program de Fizio/Kinetoterapie este foarte important pentru a avea rezultate favorabile asupra articulației injectate.
Când nu se administrează soluția de Acid Hialuronic intraarticular?
– În cazul copiilor
– În cazul femeilor gravide sau care alăptează
– În cazul unei infecții
– În cazul în care pacientul este alergic
Prognostic:
Dacă, după procedură, se respectă indicațiile kinetoterapeutului și recomandările medicului specialist, infiltrațiile intraarticulare sunt o procedură sigură și care promit efecte clinice de cele mai multe ori spectaculoase!
3. Infiltrații intraarticulare cu PRP (plasmă)
PRP (plasmă îmbogățită cu trombocite) reprezinta o metodă naturală de regenerare a cartilajului și țesutului folosind sânge propriu. Prin această metodă se obține o plasmă de 10 ori mai concentrată față de cantitatea aflată în mod normal în sânge.
PRP este pur și simplu sânge care conține mai multe trombocite decât în mod normal.
Cum funcționează infiltrația intraarticulară cu PRP?
Împreună cu un program personalizat de Fizio/Kinetoterapie, infiltrațiile intraarticulare cu PRP au o eficiență potențială de vindecare a leziunilor. Conform studiilor efectuate, cele două proceduri pot chiar ajuta pacienții să evite operațiile.
După colectarea sângelui de către medicul curant, se depune eprubetă într-o centrifugă specială. Plasma bogată în trombocite obținută din proba de sânge a pacientului, este injectată în zona dorită.
În unele cazuri, medicul poate utiliza ghidaj ecografic pentru a efectua infiltrațiile.
Ce posibile complicații pot apărea?
– Infecții
– Durere la locul infiltrației
– Creșterea nivelului glicemiei la diabetici
– Reacții alergice
Când se administrează infiltrațiile intraarticulare cu PRP?
Infiltrațiile cu PRP sunt utilizate pentru o serie de afecțiuni ce pot varia de la dureri musculo-scheletice la leziuni.
– Leziuni de tendon
– Leziuni de ligament
– Leziuni musculare și articulare
Reluarea unui program de Fizio/Kinetoterapie este foarte important pentru a avea rezultate favorabile asupra articulației injectate.
Prognostic:
Dacă, după procedură, se respectă indicațiile kinetoterapeutului și recomandările medicului specialist, infiltrațiile intraarticulare sunt o procedură sigură și care promit efecte clinice de cele mai multe ori spectaculoase!
Tarife:
- Consultație250 lei
- Control200 lei
- Infiltrație Diprophos150 lei
- Procedură infiltrație Acid Hialuronic200lei
- Fiolă infiltrație Acid Hialuronic700 lei
- Infiltrație PRP800 lei
- *Scoaterea firelor se va realiza în cadrul unui control și se va achita suma pentru control: 200 lei