Hernie de disc, Clinica de recuperare medicala SportCare, Bucuresti

Despre hernia de disc

Hernia de disc este boala cu care oricare dintre noi se poate intalni, putand sa apara la orice segment al coloanei vertebrale, cel mai frecvent fiind intalnita la nivelul segmentului lombar sau cervical.

Coloana este formata din suprapunerea mai multor oase numite vertebre,acestea fiind separate de discurile intervertebrale plate cu aspect de gelatina care functioneaza ca amortizoare intre oase. Discul este costituit dintr-un strat extern dur, numit inel fibros, si un centru cu aspect gelatinos – nucleul pulpos. O data cu trecerea timpului, discul incepe sa se deterioreze cel mai frecvent prin deshidratare si reducerea in dimensiune. Cand acest lucru se intampla, stratul extern al discului poate deveni slab si o rupere a acestuia (herniere) permite unei parti din nucleul pulpos care se exteriorizeaza prin acest defect sa comprime radacina nervoasa, structura foarte sensibila, determinand iritatie si durere. Un disc protruzionat apare atunci cand stratul extern al acestuia – inelul fibros, ramane intact, dar protruzioneaza spre exterior, comprimand astfel nervii.

Daca ai fost diagnosticat cu hernie de disc si totusi simptomele nu sunt insuportabile, nu neglija tratamentul doar pentru ca te simti bine pe moment. Amanarea acestuia duce la complicatii de tipul durerilor cronice, mobilitate afectata sau leziuni permanente.

Scopul tratamentului herniei de disc este ameliorarea durerii si oprirea evolutiei afectiunii.

Da, hernia de disc ar trebui tratata in primul rand prin metode alternative de tipul fizioterapiei si kinetoterapiei, interventia chirurgicala ramanand un ultim resort. Tratamentul herniei de disc cuprinde masuri personalizate – exercitii de kinetoterapie, fizioterapie, injectii cu cortizon, evitarea unor eforturi sau pozitii daunatoare, medicamente antiinflamatorii si/sau miorelaxante (relaxarea musculaturii paravertebrale) si, in ultim caz, interventia chirurgicala.

Tratamentul complementar pentru hernia de disc include: acupunctura, masajul terapeutic

Ai fost diagnosticat cu hernie de disc?

Noi te putem ajuta sa te vindeci.