chiropractor-relieving-back-pressure-leander-tx_orig

Despre durerile de umar

Luxatiile de umar sunt cele mai frecvente luxatii. Ele survin mai ales la adultul tanar. Cea mai curenta este luxatia antero-interna, care rezulta dintr-o miscare violenta sau dintr-un traumatism. Partea anterioara a capsulei este lezata si capul humeral iese din cavitatea glenoida ajungand in axila. La examenul clinic, umarul este dureros, impotent, si prezinta o deformatie caracteristica. Radiografia va confirma diagnosticul. Reducerea luxatiei trebuie facuta de urgenta cu sau fara anestezie generala. Umarul este imobilizat prin purtatul unei esarfe timp de trei saptamani. Adesea este necesara o reeducare.

Alte forme mai rare de luxatie a umarului mai pot surveni uneori fiind complicate printr-o fractura a capului humeral sau a glenei omoplatului. Toate luxatiile pot lasa sechele, indeosebi cea numita de “umar inghetat”, caracterizata printr-o rodare extrema a articulatiei si printr-o durere uneori intense. In plus, uneori se produce o recidiva a luxatiei.

Ea se observa mai ales la subiectii tineri survenind in timpul miscarilor din ce in ce mai putin ample, ce poate deveni, dupa un timp, invalidanta. O interventie chirurgicala este in momentul respectiv indispensabila pentru a stabiliza umarul.

Ai dureri de umar?

Noi te putem ajuta sa scapi de ele.